Oppsummering av vårsesongen

                                                                                                                                                                     Foto: Morten Klaussen - Helgelendingen.

Vårsesongen er unnagjort for våre lag og vi skal ta en rask gjennomgang hvordan lagene våre har gjort det i vårsesongen. Nå er det fotballpause i alle seriene, men oppstarten er allerede i august for de fleste lagene så det gjelder å ikke hvile seg alt for mye i ferien.

A-laget:
Flaggskipet vårt har hatt en hard vårsesong og ligger sist Norsk Tipping Ligaen avd. 5, med 10 poeng. Det ser imidlertid på ingen måte håpløst ut. Vi har spilt seks hjemmekamper, fem av dem mot topp fem lag på tabellen. Dette betyr at resten av hjemmekampene er det vi kaller sekspoengskamper. Det er også fem poeng opp til sikker plass. Med litt skjerpings i begge boksene så har vi tro på at laget berger plassen i avdelinga. Første kamp etter ferien, 26. juli er en meget viktig kamp, bortekamp mot Mo. Laget har nå ferie og samles igjen fredag 21. juli.
Det skal nevnes at A-laget gjorde en god cupprestasjon ved å komme seg til 2. runde i NM.

B-laget (6.divisjon):
Sesongen ble litt som mange fryktet når unge juniorspillere skulle i krigen mot voksne menn. Laget ligger sist i 6. divisjon etter 7 spilte kamper. Nivået i 6. divisjon er nok bedre enn i G19 serien og evalueringen etter sesongen vil vise om kanskje det beste G19 laget skulle spilt i denne divisjonen. Vi håper ikke ungutta mister motet av litt tøff motstand denne sesongen, men bretter opp ermene og er klare for å ta igjen til høsten.

G19:
Også G19 laget gjorde en god cupprestasjon tidligere i år. Det hadde ikke vært noe å si om laget hadde slått ut RBK i 2. runde i NM, men det endte med et knepent tap for unggutta. 
I seriespillet er kun Mo som er en reell konkurrent om KM finale. Med 17-0 i målforskjell over to kamper mot Stålkameratene sier det seg selv at NFK er nødt til å se på oppsettet slik at juniorserien kan få et bedre nivå over flere kamper. Vi skal ikke ta æren fra juniorgutta fordi de har spilt bra fotball, vist at laget har mange strenger å spille på og er ubeseiret i serien så langt. Seieren i bortekampen mot Mo var sterk. Nå handler det om å ikke rote bort poeng i kamper mot antatt svakere motstand.
Første kamp etter ferien er 22.august mot Olderskog.

G16:
I G16 klassen har vi to lag, ett 11'er lag som spiller i G16 klassen og ett 7'er lag som spiller ned i G15 klassen. 11'er laget har gjort sine saker godt og er ubeseiret etter halvspilt serie. Sterkeste motstander i serien virker å være Åga. 7'er laget får gode opplevelser i G15 serien og er avhengig av å ha med spillere fra 11'er laget for å stille lag til kampene. 7'er laget kan ikke spille om KM finale. G16 lagene har deltatt på flere turneringer. Ett av lagene vant Kippermocupen i juni og i månedskiftet juni/juli målte de krefter mot inernasjonale lag i Piteå Summer Games. Lag 2 røk ut på målforskjell i innledende, mens lag 1 tapte kvartfinalen 2-0 mot Skarp fra Tromsø.
Første kamper for lagene etter sommeren er for 11'laget 24. august mot Åga og 7'er laget skal i ilden 21. august mot Sandnessjøen.

J16:  
I J16 klassen har vi med ett lag og de henger godt med i seriespillet med 12 poeng på syv kamper. Åga virker å være sterkeste konkurrent da samarbeidslaget SIL/Dønna ikke kan spille om KM tittel. Laget mistet sin gode keeper tidligere i sommer, men nye ivrige keepere har stilt opp og gjort sine saker bra. Laget har fått påfyll med to spillere fra Grane som ikke hadde noe tilbud i egen bygd.
Neste kamp for J16 er 23. august mot nettopp Åga.

G15:
I G15 klassen har vi to lag, ett 11'er lag og ett 7'er lag. 11'er laget topper nå tabellen og er ubeseiret på åtte kamper. Olderskog puster MIL i nakken i denne serien og ingenting er avgjort før de siste omgangene er spilt. Flere av G15 spillerne spiller også på G16 sitt 11'er lag.
7'er laget har funnet sin plass midt på tabellen og det er flott vi har mulilghet å stille flere lag i seriene. Dette gjør at flere får mer spilletid og flere får et bedre tilbud. Vi ser at denne serien burde vært splittet i to slik at 7'er lagene spilte mot hverandre også kunne vi fått en fullverdig serie for 11'er lagene.
Neste kamp for 11'er laget er 21. august mot nabo Olderskog og 7'er laget starter opp igjen 22. august mot Sandnessjøen.

G14:
G14 har også to lag i seriespillet, dog i to ulike serier. Lag 1 er ubeseiret etter 9 kamper og det skal mye til for at ikke dette laget er i KM finale i oktober. Lag 2 gjør også sine saker godt i den andre serien.
Lagene skal delta på Norway cup 31. juli-6. august og det blir nok spennende på flere måter. Vi vil følge lagene på vår facebook side under verdens største fotballturnering. 
Neste kamp etter ferien for G14 er 30. august mot Bossmo & Ytteren i avd. 3 og i avd. 4 skal MIL spille 29. august mot Brønnøysund.

J13:
J13 laget vårt har virkelig fått sving på sakene etter å økt treningsmengden noe og satt litt mer krav til gruppa. Nå gjør laget sine saker godt i seriespillet og det er morsomt for både trenere og spillere. Gruppa er stor og vi ser at laget skulle klart i tillegg å hatt et 7'er lag i seriespillet slik at flere hadde fått mye spilletid. Morsomt uansett at det kommer opp en stor stamme med jentespillere.

Det blir en fryktielig spennende høst på Kippermoen. Vi skal ikke forskuttere noe, men vi tror vi har gode muligheter å fylle flere busser med flere lag fra MIL når KM finalene skal spilles på Sagbakken stadion 12.-15. oktober. 

På de fleste kampene har lagene kiosk med salg av kaffe og kaker så det er bare å ta turen på Kippermoen. Nesten hver kveld høsten gjennom er det aktivitet på Kippermoen. På hjemmesiden "Dagens kamper på Kippermoen" kan du se hvilke kamper som spilles på Kippermoen på hvilken dag.

God sommer og heia de blå!!

Neste kamp

Tabellen

# Lag Ka +/- Po
1 Stjørdals-Blink 26 36 59
2 Kolstad 26 13 43
3 Steinkjer 26 4 40
4 Junkeren 26 2 39
5 Rosenborg 2 26 25 37
6 Orkla 26 3 37
7 Molde 2 26 -1 37
8 Verdal 26 -1 37
9 Træff 26 -3 36
10 Tillerbyen 26 -3 35
11 Mo 26 -9 34
12 Strindheim 26 -11 32
13 Sverresborg 26 -22 23
14 Mosjøen 26 -33 22

MIL-Fotball.no © 2013-2016, Mosjøen Idrettslag Fotball | Postadresse: Postboks 86, 8651 Mosjøen

 

Kopiering av innhold er ikke tillatt uten avtale med Mosjøen Idrettslag.

Tekst fra nyhetssidene våre skal ikke gjengis uten henvisning og link til www.mosjoenil.no

 

Design, konsept og utvikling av Pride Design | Logg inn