Bank av naboen!

                                                                                                                                                                                                                                                                Foto: Trond Isaksen - Rana Blad

Første kamp i høstsesongen trodde de fleste skulle bli et fyrverkeri da Mosjøen skulle møte naboen fra nord, Mo IL, dette var en kamp som lokalmedia beskrev som årets viktigste kamp. Det var vi ikke uenig i, med seier for hjemmelaget ville de rykke fra MIL og MIL ville befeste seg som tabelljumbo. Med borteseier ville MIL hatt heng på lagene over streken. Håkon Stenersen og Espen Nergård spilte årets første kamper for MIL laget og flere hadde troa å se et heltent MIL lag. Så feil kunne vi ta!

Kampen ble definitivt ikke det fyrverikeriet som vi og andre spådde i forkant og Mo gjorde som de akkurat ville denne julikvelden på Sagbakken stadion og de sluttet ikke før resultatet viste 4-0 til hjemmelaget. 

På stillingen 1-0 til Mo hang MIL forholdsvis godt med og ingenting tilsa at dette skulle bli en enkel hjemmeseier. Da 2-0 scoringen kom ved Adrian Olsen Teigen i 35 spilleminutt gikk lufta fullstendig ut av MIL spillerne og Mo kunne gjøre akkurat hva de ville resten av kampen. 3-0 kom ved Niklas Bakksjø i det 50. spilleminutt og 4-0 kom ved banens beste spiller Kim Andre Råde i det 84. spilleminutt. 

Mo lå før kampen på nedrykksplass sammen med med Mosjøen og vi skulle tro det skulle bli en jevn kamp på Sagbakken. Vi skulle også tro det var et heltent MIL lag som møtte til kamp i dag. Kampen ble ikke jevnspilt og MIL laget virket heller ikke særlig interesserte å gjøre det lille ekstra som skulle til for å ta med seg poeng til Mosjøen. Skal MIL berge plassen må det tas grep fra flere. Fredrik Pettersen viste storhet i vårsesongen, men er langt fra den formen nå. Spillerne jogger i press og returløpene går i lett jogg, avstandene i laget og i lagdelene er enorme og gir motstanderen både tid og muligheter til å gjøre gode valg. Personlige feil preger ofte fotballkamper og denne kampen var ikke noe unntak. Motstanderen vinner andreballene og løp foran ballfører går i feil rom. Ingen av spillerne står fram som ledere når det virkelig trengs. Lysten til å vinne fotballkamper kommer innenfra, der har MIL spillerne en jobb å gjøre. Laget har vist i flere kamper denne sesongen at de er gode nok til å ta poeng, det må vi og spillerne huske. Nok svartmaling! 

Det postive som skal trekkes fram er at Espen Nergård og Håkon Stenersen spiller sine første kamper for året og med mer kamptrening vil de være med å løfte laget. Håkon spiller riktignok en ok kamp i dag, tatt i betraktning hvor lite fotball han har spilt i år. 

Nå er det fem poeng opp til sikker plass og det er slett ikke noen umulighet. MIL møter lagene rundt seg på tabellen på hjemmebane, noe som bør være en fordel. 39 poeng skal det spilles om, MIL må nok ta 20-23 poeng av disse skal det spilles 3. divisjon på Kippermoen også i 2018. Det har skjedd større undere i fotballen før.

PS! Etter kampen varslet MIL fotball Doms- og sanskjonsutvalget i NFF at MIL vil legge inn en protest grunnet bruk av ikke spillerberettiget spiller på Mo. Alexander Iversen fikk to gule for Leknes i 4. divisjon i vårsesongen og fikk sitt tredje gule i seriekampen mot Junkeren for Mo i siste runde før sommerferien. MIL mener Iversen skulle sonet dagens kamp og vil derfor levere protest. Daglig leder i MIL fotball, Espen Isaksen er tydelig at reglene er til for å følges, - Det er viktig at lagene følger de spillereglene som til enhvertid er gjeldende. Her mener vi det har skjedd et reglementsbrudd og har derfor varslet at vi vil legge inn en formell protest. Bruk av spillere som ikke har lov til å spille er alvorlig og det er beklagelig at Mo ikke sjekket dette i forkant, men det kan vi i denne saken selvfølgelig ikke ta hensyn til. 

 

Neste kamp

Tabellen

# Lag Ka +/- Po
1 Stjørdals-Blink 26 36 59
2 Kolstad 26 13 43
3 Steinkjer 26 4 40
4 Junkeren 26 2 39
5 Rosenborg 2 26 25 37
6 Orkla 26 3 37
7 Molde 2 26 -1 37
8 Verdal 26 -1 37
9 Træff 26 -3 36
10 Tillerbyen 26 -3 35
11 Mo 26 -9 34
12 Strindheim 26 -11 32
13 Sverresborg 26 -22 23
14 Mosjøen 26 -33 22

MIL-Fotball.no © 2013-2016, Mosjøen Idrettslag Fotball | Postadresse: Postboks 86, 8651 Mosjøen

 

Kopiering av innhold er ikke tillatt uten avtale med Mosjøen Idrettslag.

Tekst fra nyhetssidene våre skal ikke gjengis uten henvisning og link til www.mosjoenil.no

 

Design, konsept og utvikling av Pride Design | Logg inn