3 poeng sikret på overtid

Foto: Morten Klaussen - Helgelendingen

Eirik Høgseth scoret 3-2 og vinnermålet til Mosjøen over Sverresborg over fem minutter på overtid. Hovedtrener Rikard Vestre har drodlet litt om kampen og ståa ellers.

"Vi vet at vi må vinne hjemmekampene våre for å holde oss over streken og få være med i Norsk Tipping-ligaen også neste år. Det betyr at vi spiller cupfinale annenhver helg på Kippermoen. Forrige gang burde vi tatt med oss alle poengene i dramaet mot Rosenborg men den gang ei.

Det skulle bli nok et drama mot Sverresborg. Vi startet frisk og holdt oss til planen, å legge trykk på gjestenes banehalvdel. Det kunne blitt scoring umiddelbart men pasningen til Julian ble litt for lang. Det skulle imidlertid ikke ta lang tid før vi var i ledelsen. Julian drar av to mann og serverer Stian i bakrom. Sistnevnte lurer seg forbi keeper og pirker ballen i mål, 1-0! Det nydanna spissparet viser relasjonelle ferdigheter, det er nydelig det!

Like etter ble det nok en gang jubel. Dessverre var linjemann party-brems, offside. Kun MIL i denne gode perioden. Synd at en ikke klarer å øke resultatet. Av erfaring vet en at det vil jevne seg mer ut og det gjorde det midtveis i omgangen. Og med det fulgte det en utlikning til 1-1. Makabert forsvarsarbeid, vi er ikke i press, vi er ikke tydelige i hvem vi skal markere og dermed ledig spiller i boks som får heade uhindret i goalen bak Dennis. Meget skuffende av oss at vi ikke klarer kommunisere bedre for å være på plass i den situasjonen.

Like før pause klarer vi imidlertid å ta ledelsen på nytt. En perfekt langpasning fra forsvarssjef Sindre, finner Julian i bakrom. Spissen gjør ingen feil og lobber perfekt over en utrustende keeper, deilig! Svakt av oss like etterpå når vi gir Sverresborg en sjanse til å utlikne på nytt. Heldigvis klarer vi å ordne opp og dermed 2-1 til pause.

Den andre omgangen ble en svakere prestasjon enn den første. Vi så slitne ut og ville helst trygge inn seieren. Det går ikke med så  mye tid igjen. Da går det som det ofte går, utlikning. Sverresborg spilte et par vegger og dro til med venstre-skudd som stusset i Dennis venstre hjørne. Her er vi ikke nok på i forkant og blir straffet. Da er det et kvarter pluss tillegg igjen.

Joakim kom inn for Marius tidlig i 2. omgang. Nå måtte vi gjøre grep for å prøve å få med oss alle poengene. Bjørn Arve Lund kom inn til nok  en debut for MIL. Han satte sitt preg på innspurten fra første pasning og viste at han blir en god offensiv spiller for oss i høst. Inn kom også Espen. Da flyttet vi Sindre opp i midtbanen, Higgi opp som spiss. Kay og Oscar gikk av. Det ga umiddelbart utslag. Vi kom plutselig til sjanser igjen. Vetle inn for en sliten Julian. Higgi får en gedigen som blir reddet på strek bak keeper. Sindre får et litt langt touch på en gjennomløping, synd. Da trodde nok mange at det skulle ebbe ut med 2-2. Men neida, her var det mer i gjære. Stian ofrer skallen sin og styrer ballen inn til Higgi som får god tid. Den rutinerte holder hodet kaldt og plasserer ballen i nettet til enorm glede for Mosjøen. Det var likevel ikke slutt, ettersom den gode dommeren la til 7. minutter. Dennis måtte ut i hel strekk da en ball går gjennom hele feltet, mesterlig keeperspill og vi tar alle poengene!"

Heia MIL! 

Neste kamp

Tabellen

# Lag Ka +/- Po
1 Stjørdals-Blink 26 36 59
2 Kolstad 26 13 43
3 Steinkjer 26 4 40
4 Junkeren 26 2 39
5 Rosenborg 2 26 25 37
6 Orkla 26 3 37
7 Molde 2 26 -1 37
8 Verdal 26 -1 37
9 Træff 26 -3 36
10 Tillerbyen 26 -3 35
11 Mo 26 -9 34
12 Strindheim 26 -11 32
13 Sverresborg 26 -22 23
14 Mosjøen 26 -33 22

MIL-Fotball.no © 2013-2016, Mosjøen Idrettslag Fotball | Postadresse: Postboks 86, 8651 Mosjøen

 

Kopiering av innhold er ikke tillatt uten avtale med Mosjøen Idrettslag.

Tekst fra nyhetssidene våre skal ikke gjengis uten henvisning og link til www.mosjoenil.no

 

Design, konsept og utvikling av Pride Design | Logg inn