Blir dessverre fjerde divisjon

Foto: Per Vikan - Helgelendingen

Etter å ha tapt 3-2 mot Steinkjer på Kippermoen er nedrykket til 4. divisjon et faktum. Kampen mot Steinkjer ble absolutt av det underholdende slaget med store sjanser og godt spill. Første omgang var nok årsbeste av MIL og laget hadde fortjent seier. Som så mange ganger før i år er det i begge boksene laget svikter, omsetter ikke sjansene i mål og serverer store muligheter til motstander i egen boks.

Det har vært morsomt for MIL fotball å være med i det gode selskap en sesong, vi må bare akseptere at pr nå er vi ikke gode nok for å være med i en regional serie som Norsk Tipping ligaen er.

Daglig leder Espen Isaksen mener det er flere faktorer som spiller inn dersom klubben skal etablere seg på dette nivået, - For klubben har det vært en lærerik sesong og jeg er ganske sikker spillere og trenerteam har opplevd divisjonen som både motiverende og givende. For at MIL fotball skal etablere seg på dette nivået er det flere faktorer som har avgjørende betydning. Anleggsituasjonen på Kippermoen er ikke tilfredsstillende for dette nivået. Gressbane i Nord-Norge med en slik varighet på sesongen har ingenting for seg. Vi er avhengig av å bruke gressbanen under Kippermocupen og det fører til en slitasje som får konsekvenser resten av året.  Tilsig av spillere som er gode nok for nivået er også viktig. Vi har bare 13.000 innbyggere og omlandet vårt har store geografiske avstander. Når vi i tillegg ikke betaler spillerne noen form for godtgjørelser er vi avhengig av å nesten kun bruke egenutviklede spillere. Til slutt kanskje den viktigste faktoren, vi må vi ha nok spillere som har lyst å legge ned den tiden og gjøre den jobben selv som kreves for å lykkes.

Klubben hentet ny trener før sesongen og satset ganske hardt for å overleve i divisjonen? – Rikard har gjort en god jobb i MIL og tilført spillergruppa en mer profesjonell treningshverdag mtp. planlegging og innhold i treningene. Klubben har brukt mye tid og ressurser å legge til rette for at spillergruppa skal prestere og utvikle seg. Reiser, utstyr, medisinsk oppfølging og sportslig tilrettelegging føler jeg er på nivå med noen enkelte lag i OBOS ligaen, men det er tross alt det som skjer på banen i kampene som er avgjørende for resultatet. Vi gjorde et forsøk i sommer for å forsterke stallen, uten å lykkes. Vi fikk en trøblete start på sesongen med skader på viktige enkeltpersoner som fikk konsekvenser.  Ser vi bak resultatene er vi fryktelig nære å få med oss nok poeng til å berge plassen. Jeg synes det er ganske så sterkt.

Hva nå? – Klubben har jobbet den siste tiden med to scenarioer. Vi må huske at denne sesongen på ingen måte er noen fiaskosesong. Det er faktisk tidenes beste MIL sesong. Vi har deltatt i en regional/nasjonal serie med A-laget,  to lag kom med til cupens 2. runde (G19 og A-laget), aldri før har MIL fotball hatt flere spillere eller lag, vi lager nok en gang en stor Kippermocup og vi har to lag til KM finale. I tillegg øker vi omsetningen slik at vi nå er en ganske voksen bedrift med ca 5,5 mill i årlig omsetning.  Det er en strålende klubbsesong takket være veldig mange dyktige folk som legger ned enormt med jobb på frivillig basis. Neste sesong blir en helt annen verden for klubben.  Mange lokale motstandere, en helt annen reisebelastning og et helt annet nivå på fotballen. Dersom spillergruppa fortsetter er jeg ikke i tvil om at vi vil være med å kjempe om opprykk i 2018.  

- Det er fortsatt to kamper igjen og slik det ser ut nå får den siste kampen mot Mo på Kippermoen avgjørende betydning for Mo ILs eksistens i Norsk Tipping ligaen. Jeg er ikke tvil om at trenere og spillere er veldig interesserte i å sanke flere poeng i de gjenstående kampene, avslutter Isaksen.

Neste kamp

Tabellen

# Lag Ka +/- Po
1 Stjørdals-Blink 26 36 59
2 Kolstad 26 13 43
3 Steinkjer 26 4 40
4 Junkeren 26 2 39
5 Rosenborg 2 26 25 37
6 Orkla 26 3 37
7 Molde 2 26 -1 37
8 Verdal 26 -1 37
9 Træff 26 -3 36
10 Tillerbyen 26 -3 35
11 Mo 26 -9 34
12 Strindheim 26 -11 32
13 Sverresborg 26 -22 23
14 Mosjøen 26 -33 22

MIL-Fotball.no © 2013-2016, Mosjøen Idrettslag Fotball | Postadresse: Postboks 86, 8651 Mosjøen

 

Kopiering av innhold er ikke tillatt uten avtale med Mosjøen Idrettslag.

Tekst fra nyhetssidene våre skal ikke gjengis uten henvisning og link til www.mosjoenil.no

 

Design, konsept og utvikling av Pride Design | Logg inn