Oppsummering Norsk tipping ligaen 2017

   Foto: Per Vikan - Helgelendingen

Årets siste A-kamp endte med tap 2-1 mot Mo på Kippermoen. Scoringen til MIL kom ved Emil Stimo Dahl. Det har vært lenge mellom de store jubelscenene på stadion i år, men det har vært noen høydepunkt og vi skal ta en liten oppsummering. G19 laget vårt vant i helga 7-0 i kretsmesterfinalen mot Fauske/Sprint og i år har det vært hele fire lag fra Vefsn representert i KM finaler. Har det skjedd tidligere?

Mål
Vi har hatt få spillere som har scoret mye. Toppscorer i avd. 5 ble Sondre Stokke på Stjørdals/Blink med 31 mål, nummer to ble Erik Helgetun på Orkla med 26 mål. Det ble tilsammen scoret 787 mål i avd. 5, 17 av disse var selvmål og 43 straffemål. MIL scoret 41 mål og slapp inn 74 mål. Slik ser toppscorerlista ut for MIL.
1. Lasse H. Lien (10 mål)
2. Stian Kristiansen, Julian Ellingsen, Eirik S. Høgseth (5 mål hver)

Brukt mange spillere
34 spillere har i år vært i aksjon for A-laget. Med et slikt antall sier det seg selv det er vanskelig å få de virkelig gode resultatene på dette nivået. Topp tre lista over spillere med flest kamper for A-laget i år er:
1.Lasse H. Lien og Eirik Høgseth, 26 kamper hver.
3. Fredrik Pettersen, 24 kamper.
Publikum har blitt kjent med mange nye fjes på Kippermoen i år. Debutantene i årets sesong har vært Kaylango Rodgers, Lasse H. Lien, Oskar Kapskarmo, Elias Eide, Emil Stimo Dahl, Alexander Gløsen, Julian Berling, Fredrik Trongmo, Vetle B. Bjrkeseth, Kevin Bjerkeseth, Jonas Wie, Tor Håkon Håpnes, Vegar M. Larsen og Jo Martin Kruger.

Råtassen
MIL topper slett ikke kortstatistikken i år og vi har fremstått ganske så snille i årets 3. div. Råtass lista for MIL ble i år vunnet av Kaylango Rodgers med 6 gule, Elias Eide har 3 gule og 1 rødt, nummer tre på lista er Fredrik Pettersen med fire gule kort. Olav Hauknes på Mo IL topper lista med 7 gule og ett rødt kort i årets sesong. Det ble delt ut 504 gule kort og 20 røde i 3. div. avd. 5.

Publikum
Publikum har vært flinke å møte opp på Kippermoen. Av 84 3. divisjonslag kom MIL på 5. plass.Topp 5 lista for hele 3. div ser slik ut.
1: Moss (757 tilskuere)
2. Lyn (531 tilskuere)
3. Brattvåg (289 tilskuere)
4. Steinkjer (280 tilskuere)
5. Mosjøen (266 tilskuere)

129.551 tilskuere er det totale antallet som har sett kamper under årets Norsk-Tipping ligaen.

 

 

 

MIL-Fotball.no © 2013-2016, Mosjøen Idrettslag Fotball | Postadresse: Postboks 86, 8651 Mosjøen

 

Kopiering av innhold er ikke tillatt uten avtale med Mosjøen Idrettslag.

Tekst fra nyhetssidene våre skal ikke gjengis uten henvisning og link til www.mosjoenil.no

 

Design, konsept og utvikling av Pride Design | Logg inn