Bjørn Arve Lund ny A-lags trener

Foto: Per Vikan - Helgelendingen

Bjørn Arve Lund (36) er ny hovedtrener for A-laget. Lund har signert en avtale med en varighet på to år. Dette ble klart sent onsdagskveld. 

Etter at Rikard Vestre ga seg etter sesongen måtte klubben ut på trenerjakt og det var flere aktuelle trenere. Klubben falt til slutt ned Lund som i denne sammenhengen er et uskrevet blad. Han spilte riktignok flere kamper for MIL i høst, men som trener har han ikke mye erfaring.

Daglig leder Espen Isaksen sier dette om signeringen; - Bjørn Arve var et av flere navn vi jobbet med. Han har en behagelig fremtoning, mange tanker om fotballspillet og vi tror han er en «coming man» innenfor trenerengasjementet. Vi er veldig fornøyd med denne løsningen.

Som spiller var Bjørn Arve et av de største talentene som noen gang har vært på Helgeland, men grunnet alvorlige korsbåndskader måtte han legge opp i ung alder. Han var allerede i ungdomsårene linket til flere toppklubber i Norge. Han har gjort flere forsøk på comeback i voksen alder uten den helt store suksessen.

Bjørn Arve har de to siste årene vært en av flere trenere i NFKs soneapparat i Vefsn og var en av flere trenere på Vefsn akademiet i 2013 og 2014. I tillegg holder han på med trenerkursene i regi av NFF.

Assistenttrener
Einar Johnsen som både har vært hovedtrener og assistent i MIL velger nå å prioritere annerledes i 2018 og slutter i trenerteamet. - Einar har over flere år gjort en formidabel jobb. Jeg tror veldig få er klar over hvor mye tid han har lagt ned på dette og jeg både tror og håper at Einar har kommer tilbake til MIL i en eller annen rolle, sier Isaksen.

- Dette betyr at vi må finne en assistent til Lund også og jeg tenker i løpet av 14 dager skal dette være klart.

Spillerstall
Slik det ser ut nå vil MIL være et av flere lag som vil kjempe om opprykk neste år. – Signalene fra seniorene er at de aller fleste fortsetter til neste år, men keeper Eskil Larsen gir seg. Med mange unge spillere som blir et år eldre i 2018 har vi et lag som virkelig kan slå fra seg i 4. divisjon i 2018, fortsetter Isaksen.

4.divisjon neste år er proppfull av lokaloppgjør. Nå skal det avgjøres i slutten av november om Mo IL og Stålkam slår seg sammen, gjør de det vil ikke Mo IL være i 4.divisjon neste år, men ta Stålkam sin plass i 3. div i en nystiftet fotballklubb. Grane skal gi NFK svar denne uka om de er med i 4. div. neste år.

Dette er lagene som er klare for 4. div. 2018
Mosjøen IL
Bodø/Glimt B
Fauske/Sprint
Sandnessjøen
Brønnøysund
Grand Bodø
Innstrandens
Junkeren 2
Åga IL
(Grane)
(Mo IL)

MIL-Fotball.no © 2013-2016, Mosjøen Idrettslag Fotball | Postadresse: Postboks 86, 8651 Mosjøen

 

Kopiering av innhold er ikke tillatt uten avtale med Mosjøen Idrettslag.

Tekst fra nyhetssidene våre skal ikke gjengis uten henvisning og link til www.mosjoenil.no

 

Design, konsept og utvikling av Pride Design | Logg inn