logo tekst

Nyhetsarkivet

TALENTER FRA MOSJØEN HOSPITERER HOS BODØ/GLIMT


14-åringene Robin Sætern og Jakob Reinfjell har i sommer vært på hospitering hos Bodø/Glimt.
Jakob har de siste to år vært under «utdannelse» i eliteserieklubbens akademi, mens Robin har kommet gjennom nåløyet relativt nylig.
I sommer har de trent 14 dager sammen med Bodø/Glimt, og begge guttene er meget fornøyde med opplegget. -Vi bor bra, blir godt ivaretatt og det er lærerikt, sier de to talentene.
Robin meldte ganske nylig overgang fra Olderskog IL til Mosjøen IL etter at OIL i sommer valgte å trekke sitt lag fra seriespill, mens Jakob har fulgt aldersklassene i MIL-drakta.

Akademi-laget
Fra hospitering i Glimt-akademiet blir noen plukket ut til akademi-laget som deltar i nasjonale serier og turneringer, her møter de lag fra andre toppklubber i Norge. Robin var meget nær en plass allerede etter en relativt kort akademiperiode, mens Jakob allerede er tatt ut til nasjonalt seriespill med akademi-laget.

Gode opplevelser
Øyvinn Reinfjell som er trener for MIL G-15 og far til Jakob, forteller at guttene får kvalitet i alle ledd under oppholdet i Glimt. Eksempelvis ble Jakob «tracket» med GPS under alle treningene, dette brukes for å følge hvor mye spillerne løper, hvor mye de sprinter og intensiteten deres. Dette er bl.a nyttig for å ha kontroll på spillernes individuelle belasting.
-Under oppholdet får de personlig oppfølging, de får spille mot de beste i sin årsklasse og øvingene blir utført under dyktig veiledning, dette gir god utvikling og gode opplevelser, sier Reinfjell.

Samarbeidsklubber
Leder i MIL-fotball Håkon Stenersen mener det er viktig at Bodø/Glimt tar dette ansvaret og videreutvikler talentene i sitt nedslagsfelt. -At vi har spillere på akademilaget til Glimt viser at det drives god talentutvikling i MIL.
MIL-akademiet gir våre spillere et ekstra tilbud og bidrar til videre utvikling for de treningsvillige.
Bodø/Glimt er vår samarbeidsklubb, og vi har en meget god dialog og utmerket samspill, avslutter Stenersen.

Jakob og Robin, to gode representanter for fotballmiljøet i Mosjøen

dagenskamper2
medlemsfordeler
sportsplan
klubbhandbok

SOU bilde hjemmeside 2
kontingent
grasrot