logo tekst

Nyhetsarkivet

Kjell Vist – en MIL patriot full av gnist

Vår faste speaker på seniorkampene, Kjell Vist, har ikke fått kommentert et eneste innbytte eller scoring denne sesongen.
-Et forferdelig trasig år, sier MIL-fotballs altmuligmann.
Kjell er en ekte MIL-gutt, som har hatt en finger med i det meste innen MILs aktiviteter de siste tiår. Kjell er blitt 67 år og pensjonist, men er fortsatt i aktiv tjeneste for MIL-fotball.

Siden 1962
Kjell Vist har vært fast traver på Kippermoen siden han selv var aktiv utøver i friidrett i 1962. Han var lenge engasjert i MILs friidrettsmiljø og tok i løpet av 80-tallet trenerutdannelse før han ble leder av friidrettsgruppa.
Kjell var også i en årrekke forbundsdommer og «starter» ved idrettsarrangement over hele landet, også på Norgesmesterskap og på friidrettslandskamper.
Han trente og var leder for skøytegruppa i MIL, og fikk allerede i 1969 hederstegn i Mosjøen IL.

Vel blåst NM
Før friidretts NM på Kippermoen i 1992, var Kjell frikjøpt vel ett år i forveien for å forberede arrangementet. Et NM som selvfølgelig gikk knirkefritt. Kjell synes imidlertid det er trist at friidrettsmiljøet i byen er bortimot fraværende pr. dato, og forteller at for mange små miljø er ildsjeler alfa omega.
Han har også vært materialforvalter og leder for kretslagene i NFF Nordland, og tidligere var han også involvert i landsdelslagene på 70-tallet.

Valgkomiteer
Kjell var både styreleder og styremedlem i MIL-fotball i nærmere 10 år, og i 2016 takket han av etter å ha sittet i styret i NFF Nordland i like mange år. Siden 1995 har han vært fast speaker på Kippermocupen, og de siste 20 år har han vært en del av gruppa som arrangerer Kippermocupen. Han sitter pr. dato i valgkomiteen for MIL-fotball og for NFF Nordland.

Utmerkelser
Av utmerkelser har han i tillegg til nevnte hederstegn fått Ildskjelprisen i 2005 av MIL-fotball og i 2015 ble Kjell Vist æresmedlem i Mosjøen IL.

Levende legende
Daglig leder i MIL-fotball, Håkon Stenersen, er full av lovord om Kjell Vist.
-Kjell er en som går 100% inn for en oppgave, og er alltid til å stole på.
Vi hadde gjerne sett flere av hans kaliber i fotballmiljøet.
Han er et arbeidsjern av de sjeldne og i sannhet en levende legende i MIL, sier Stenersen.

Kjell Vist på hovedbanen foran speaker bua hvor han er fast inventar på A-kampene. I år har det blitt lite speakertjeneste.

dagenskamper2
medlemsfordeler
sportsplan
klubbhandbok

SOU bilde hjemmeside 2
kontingent
grasrot