logo tekst

Nyhetsarkivet

Tidligere landslagsspiller på MIL-trening

I påvente av sesongoppkjøringen i sin tyrkiske klubb er Alexander Søderlund takknemlig for at han får trene med Mosjøen IL.


Familieforøkelse
Søderlund kom hjem til samboer og sin 4-årige sønn i midten av mai, etter serieavslutningen med sin tyrkiske klubb Çaykur Rizespor.
-Jeg blir nok i Mosjøen ut juni, da samboeren venter vårt andre barn helt i slutten av måneden. Oppkjøringen med Risespor starter 27. juni, men det får settes på vent for min del. Da det tross alt er viktigere ting enn fotball på gang, sier den sympatiske haugalendingen.

Alene i Tyrkia
Etter at en bekjent trener over lengre tid hadde villet signere den tidligere landslagsspissen, valgte Søderlund å dra til Rizespor etter ett år i svenske BK Häcken.
Søderlund ankom Rizespor i februar i år, og klubben endte til slutt på en 13. plass i den tyrkiske toppserien. Tiden i Tyrkia har vært uten familien, men neste sesong håper han at de kan være på plass. Det kommer imidlertid litt an på det familiemedlemmet som er i anmarsj, men planen er i alle fall en samlet familie i løpet av året. I Rize har jeg bodd på hotell hele tiden, og det kan jeg kjenne på som litt ensomt og slitsomt, sier Søderlund.

Fotballkultur
Rizespor er klubben til Tyrkias president Erdogan, som holder sin hånd over klubben. Klubben er godt strukturert, har bra med ressurser og fungerer bra som arbeidsplass og som arbeidsgiver.
-Nå er det imidlertid skjedd store endringer, da klubben har fått ny president, sportsdirektør og trener. Vanskelig å vite hva det bringer av endringer, men tiden min i Rizespor har så langt vært bra.
Søderlund ville oppleve å spille både i Sverige og Tyrkia på grunn av stemningen og fotballkulturen, men uten en eneste tilskuer på stadionene ble det ikke den opplevelsen som han hadde sett for seg. -Nå håper jeg at kommende sesong skal bli normalisert, med tusenvis av tyrkiske fotballsupportere «ringside».

Innholdsrik karriere
Alexsander Søderlund har 32 landskamper for Norge, og har hatt en innholdsrik proffkarriere. Fra Vard-Haugesund gikk han til byrival FK Haugesund, og debuterte i eliteserien mot Tromsø i 2011. Selv er han klar på at debuten for FK Haugesund er noe av det største han har opplevd. Senere ble det Rosenborg og St. Etienne (2016), før han hadde nok et opphold i Trondheim.
Deretter ble det Häcken i Gøteborg, og nå er altså Alexander Søderlund i den nord-tyrkiske klubben Rizespor.

Gode minner
De beste minnene har han fra tiden i Rosenborg, ikke så merkelig da han vant både serie og cup med «troillongan». I tillegg ble han i 2015 tippeligaens toppscorer som RBK-spiller.
Men den desidert største klubben han har spilt for er franske St. Etienne.
Her var fotball alt for innbyggerne. En liten tur ut på en butikk kunne ta lang tid. da alt og alle ville slå av en prat. -Det var en enorm stemning på stadion, og veldig spesielt å spille foran en så dedikert supporter skare, sier 33-åringen.

Nå blir det rolige dager på Olderskog i Mosjøen, og ventetiden på nytt familiemedlem avveksles med MILs harde treningsøkter på Kippermoen. På treningen mandag var Alexander Søderlund den eneste som ikke var ikledd MIL-blå overdel, noe det burde bli en ordning på.
MILs hovedtrener, Markus Brandth, lover at det skal bli blå trøye på utenlandsproffen ved neste møte.

dagenskamper2
medlemsfordeler
sportsplan
klubbhandbok

SOU bilde hjemmeside 2
kontingent
grasrot