logo tekst

Nyhetsarkivet

A-laget startet høstsesongen med å slå serielederen


Her feirer keeperhelten seieren sammen med familien rett etter kampslutt. Foto: Per Vikan, Helgelendingen.

A-laget fikk en perfekt start på høstsesongen da Bodø Glimt 2 ble sendt hjem med tap. Premissene var allerede satt før kampstart, skulle A-laget henge med helt i toppen så måtte Bodø Glimt slås på hjemmebane. Før denne runden var det bodøværingene som lå best an med tanke på opprykksplassen. Nå er det helt åpent igjen og MIL guttene har meldt seg på i opprykkskampen.

Strålende debut
MIL`s bestemann var 17-åringen Jon Magnus Tangen. Han fikk sin debut mellom stengene og gjorde sine saker meget bra. Han gjorde noen matchvinnende redninger som førte til at de tre poengene ble igjen på Kippermoen. En av redningene var en meget bra prestasjon der han får slått vekk en ball som var på vei helt oppi krysset.

-Jeg er veldig fornøyd med egen prestasjon. Det er deilig å lykkes når man får sjansen. Men dette var først og fremst en lagseier, sier en ydmyk debutant.

Store sjanser
Kampen var tett og jevn der Glimt rekruttene som forventet hadde mest ball. MIL guttene lå lavt og kompakt og gjorde det vanskelig for Bodø Glimt å spille seg gjennom. Det førte til at første omgangen ebbet ut uten store sjanser til noen av lagene.

Andre omgangen ble litt mer seervennlig selv om regnet spylte ned. Da kom det sjanser begge veier. Den første kom til MIL da Oscar Kapskarmo kom alene med Glimt keeperen. Dessverre så satt han avslutningen med venstrebeinet høyt over mål.

1-0 til MIL kom etter 60 minutter. Stian Kristiansen lurte av et par forsvarspillere før han satt ballen i mål fra skrått hold. Flott avslutning av Stian etter fint forarbeid av Emil Dahl.

Resten av omgangen ble et stormløp mot MIL forsvaret. Glimt hadde ballen på MIL`s banehalvdel stort sett hele tiden de siste 30 minuttene, men de slet med å komme til de store sjansene. De største mulighetene de skapte kom fra frispark og langskudd og disse tok Jon Magnus seg av i stor stil.

MIL hadde i denne perioden mer enn nok med å forsvare seg, men det gjorde de også på en meget bra måte.

Farlige på kontringer
Selv om Glimt hadde mye ball og trykket på så var det kanskje MIL som hadde de største sjansene. Eirik Høgseth var ved en anledning millimetere fra å score etter kommunikasjonssvikt i bakre rekker hos Glimt. Keeperen deres var på bærtur og målet var åpent. Høgseth havnet i løpsduell mot en forsvarer som på en eller annen måte klarte å redde ballen på streken.

10 minutter senere og en ny overgang ender med at samme mann lobber ballen over keeper, men dessverre for oss i tverrligger og ut.

Sliteseier
Etter noen meget spennende sluttminutter der Glimt presset voldsomt på uten å skape det helt store så ebbet kampen ut med 1-0 seier til MIL.

- Dette var en sliteseier som smakte utrolig godt. Vi er stolte av gutta som kriger og løper til krampen tar dem, sier trenerteamet Bjørn Arve Lund og Rune Pedersen like etter kampslutt.

dagenskamper2
medlemsfordeler
sportsplan
klubbhandbok

SOU bilde hjemmeside 2
kontingent
grasrot